At få det bedste ud af denne tid

Det er en surrealistisk tid! For et år siden havde vi ikke fantasi til at forestille os, at vi ville være her, hvor vi er nu. Midt i en global pandemi med alt det kaos, den bringer med sig. Men det er den barske virkelighed.

Det er forskelligt, hvordan vi hver især er påvirket – alt efter livssituation, arbejde, familieforhold, helbred osv. Nogen har det rigtig hårdt, andre har det nemmere. Men vi er alle i det, og det ér en hård tid.

Mange går i en venteposition og glæder sig kun til restriktionerne bliver ophævet. Den venten kan være svær at holde ud, især når restriktionerne trækker ud.

For denne her coronakrise er ikke slut til sommer. Eksperterne siger, at coronavirus og dens mutationer vil være noget vi skal leve med længe. Vi er nødt til at se i øjnene, at vi skal tilpasse os.

Det er vores virkelighed. Og det er bedre for os at være realistiske og erkende, at det er sådan det er, end at vi går rundt i venteposition og har modstand på den virkelighed vi står i.

Når vi har modstand på virkeligheden stiger vores stressniveau.

I modstand er energien blokeret. Vi er i kamp. Når vi accepterer og erkender tingenes tilstand kan vores energi flyde igen.

Det er meget meget nemmere sagt end gjort. Men vi kan prøve at lægge mærke til, hvilken tilstand vi mest er i: Modstand eller accept?

At få det bedste ud af det

For at passe på os selv er det vigtigt, at vi prøver at sige velkommen til de gode ting, som denne tid også skaber. Det er vigtigt, at vi vælger strategien “at få det bedste ud af det”. At vi sætter pris på de muligheder, som denne tid også giver os. Muligheder, som vi ikke havde før, eller ikke brugte før.

Det handler også om, at vi værdsætter alt det, der fungerer. At vi fokuserer på alt det, vi kan være taknemmelige for. I vores liv og tilværelse. Som borgere i Danmark. Og det der er helt småt – lige nu og her.

Jeg er overbevist om, at ved siden af al den ulykke og smerte, som coronaen bringer med sig, er der også rigtig meget der er GODT FOR OS.

Det er ikke det nemmeste at sige, når det samtidig er så svær en tid. Men intet er sort/hvidt, og det er så vigtigt for vores stressniveau, at vi tillader os at tage imod det.

DENNE CORONATID HAR NOGET TIL OS, SOM VI HAR BRUG FOR

Denne tid indbyder til noget, som vi har rigtig meget brug for. Nemlig at blive mere groundede. Vi tvinges til at være mere alene med os selv og finde jordforbindelsen. Vores verden er i den grad blevet indskrænket, så vi nemmere kan være stille med os selv.

Så vi kan mærke os selv.

I denne moderne verden – hvor vi ellers kan så utrolig meget – er lige det der med at grounde, noget som de fleste har rigtig svært ved. Fordi vores samfund kører i så højt et tempo. Og fordi vi i vores kultur ikke har indset, og dermed lært, hvor vigtigt det er.

Ved at corona’en har tvunget os ned i tempo, er der skabt rum og mulighed for at grounde. Der er skabt plads til, at vi kan værdsætte NUET.

Selvom den her tid er hård, turbolent og smertefuld, så er der noget der er ankommet nu.

Noget, som er lidt lettere at være i.

Hvor der er mere plads til os som hele mennesker. Mere plads til hjerte, følelser og til connection med hinanden. Mere plads til bare at være til.

Mere plads til sjælen.

Jeg tror på, at denne corona-krise er slusen vi går igennem, der skaber en forandring i hver enkelt af os – og en forandring på verdensplan. I retning af mere balance – og mindre stress.

Det mærker jeg dybt i mit hjerte.

Jeg håber det også mærkes sandt for dig, og at det hjælper dig til at få det bedste ud af denne tid.

Væltet af Stress?

Få de bedste råd
SÅDAN REJSER DU DIG